Madrid

El govern espanyol obre la porta a rebaixar la pena pel delicte de sedició

Els canvis que voldrien introduir al Codi Penal tocaran diversos àmbits, no únicament els relacionats amb "els esdeveniments que van passar a Catalunya"

RedaccióActualitzat

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, diu que es reformarà el Codi Penal espanyol i no descarta una rebaixa de la pena pel delicte de sedició. A la roda de premsa de després del Consell de Ministres, Montero ha evitat concretar més, tot i la insistència dels periodistes.

"Realment, la llei aclareix determinats comportaments delictius, quines són les penes i les conseqüències que han de tenir en el Codi Penal."

Montero ha deixat clar que els canvis que voldrien introduir al Codi Penal tocaran diversos àmbits, no únicament els relacionats amb "els esdeveniments que van passar a Catalunya", ha dit, sinó que també ha citat el consentiment sexual i delictes contra el medi ambient.

La intenció, ha afegit, és afrontar amb "amplitud de mires" una revisió del Codi Penal per ajustar-lo a la "realitat" i a l'"actualitat" i, per a això, pretén "parlar molt, dialogar molt i conciliar tota mena d'acords".

La portaveu ha recordat que el govern de Pedro Sánchez no té majoria i que, per tant, haurà de negociar amb altres grups per arribar a acords sobre l'abast de la reforma.

"Això ho fem amb un plantejament obert, com no pot ser d'una altra manera, per part d'un govern que no té majoria absoluta."

Això sí, ha afegit que se seguirà la línia del que figura al programa electoral del PSOE:

"L'esperit de la reforma serà el dels anuncis del president del govern i el que figurava en el programa electoral."

 

ARXIVAT A:
Sedició
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut