Madrid

El govern espanyol priva els homes imputats per maltractament de la custòdia dels seus fills

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres una reforma del Codi Civil per prohibir que els maltractadors puguin tenir la custòdia dels fills i per impedir que no heretin el patrimoni de la víctima en cas de mort de la dona. La proposta la va fer la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, coincidint amb el Dia contra la Violència de Gènere. Els jutges critiquen la mesura perquè asseguren que la legislació actual ja preveu la retirada de la custòdia compartida als maltractadors. En el cas de Catalunya, aquestes mesures ja es posen en pràctica.

Actualitzat
El Consell de Ministres ha donat llum verda a tot un seguit de modificacions legislatives perquè els maltractadors que tingui una sentència ferma no puguin tenir la custòdia dels fills ni heretar el patrimoni de les seves víctimes. El govern espanyol ha analitzat les modificacions coincidint amb el Dia contra la Violència de Gènere.

La proposta és de la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, i els canvis ja els va anunciar el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb l'objectiu que es puguin posar en marxa el gener que ve. La modificació que introdueix el govern de Madrid també podria afectar les assegurances, de manera que els maltractadors no es puguin beneficiar de les assegurances que tinguin les seves víctimes.

Les mesures han generat nombroses crítiques per part dels jutges. Els magistrats asseguren que la legislació actual ja preveu la retirada de la custòdia compartida als maltractadors. Al Ministeri s'afirma, però, que ara es tracta de regular aquells casos en què hi ha una única custòdia.

A Catalunya, la prohibició d'heretar ja és vigent des del juliol del 2008. I amb el nou Codi Civil català, que entrarà en vigor l'1 de gener, els maltractadors tampoc no es podran fer càrrec dels fills, tant si ja han estat condemnats com si hi ha proves clares que han comès un delicte de violència de gènere.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut