Control horari laboral
Control horari laboral
Barcelona

El govern espanyol obligarà les empreses a controlar els horaris dels treballadors

Amb aquesta mesura es vol assegurar el pagament d'hores extres i la cotització a la Seguretat Social

RedaccióActualitzat

El govern espanyol vol obligar aquest any les empreses a controlar les entrades i les sortides dels treballadors per assegurar el pagament d'hores extres i la cotització a la Seguretat Social. La direcció ha de donar una còpia dels horaris als representants dels treballadors quan els ho demanin i guardar durant uns anys aquesta documentació.

Ja fa tres anys que, a la residència Amma de Barcelona, els treballadors deixen la seva empremta quan entren a treballar i quan en surten. El que en un inici era simplement un registre d'entrada i sortida dels treballadors, a poc a poc s'ha anat complementant. Ara, amb un sol clic d'ordinador, la direcció del centre pot saber la gent que hi ha treballant en cada moment, les vacances, els horaris i la programació de tots els treballadors.

Ricard Buitrago, el director de de la residència parla dels avantatges:

"La consulta al paper era molt farragosa i també a nivell de l'administració ens facilita molt els tràmits".

Manel Hernández, soci del despatx d'advocats Sagardoy, explica per què seria necessari aquest control:

"Per si Inspecció de Treball hi acudís i determinés que hi ha unes hores extres perquè s'ha superat la jornada màxima anual. Poder actuar i aixecar actes de liquidació de quotes a la Seguretat Social per aquestes hores extres. Per altra banda, també poden aflorar altres situacions com que no es compleixi la jornada anual prevista en un contracte de treball que contempla un conveni col·lectiu".

Les empreses que serveixen i adapten aquests mecanismes ja han notat més interès i més demanda. Gairebé tots els aparells que s'instal·len són fabricats a la Xina i aquí es fa el programa que necessita cada empresa.

Sergi Peirot, director general empresa Intuate, diu que, amb aquesta combinació, els aparells surten més econòmics:

"Gràcies a això ja podem subministrar terminals o solucions de control de presència a les empreses d'aquí a un baix cost; si no, seria impossible".

Són sistemes efectius quan es treballa en un centre, però també hi ha la tecnologia necessària per poder controlar la feina dels que treballen des de casa o fora del centre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut