Madrid

El govern espanyol nomenarà el socialista balear Joan Mesquida director general de la Guàrdia Civil

El Consell de Ministres nomenarà avui el socialista balear Joan Mesquida nou director general de la Guàrdia Civil. El govern del PSOE també aprovarà la creació d'una assegurança mèdica per als cooperants a l'estranger.

Actualitzat

El govern del PSOE aprovarà avui nomenar el socialista balear Joan Mesquida nou director general de la Guàrdia Civil en substitució de Carlos Gómez Arruche. Mesquida era fins ara director d'infraestructures del Ministeri de Defensa i va ser conseller d'Hisenda de l'anterior govern del pacte de progrés a les Illes.

El nomenament de Mesquida al capdavant de l'institut armat l'aprovarà el Consell de Ministres en una reunió en què també està previst que l'executiu central acordi destinar 50 milions d'euros al Fons Global contra la Sida, la Malària i la Tuberculosi. El govern espanyol  també aprovarà avui un decret per regular l'estatut del cooperant. S'establirà una assegurança mèdica col·lectiva per als 1.400 cooperants espanyols que treballen a l'estranger, molt sovint en situació de risc.

Anar al contingut