La vicepresidenta a la roda de premsa del Consell de Ministres.
La vicepresidenta ha sortit al solitari a la roda de premsa del Consell de Ministres.
Madrid

El govern espanyol no es pronunciarà sobre la consulta fins que els partit catalans no tinguin clar que volen

Preguntada sobre les opcions per aconseguir una consulta legal, la vicepresidenta del govern espanyol deixa clar que no es pronunciarà fins que els partit catalans no tinguin clar què volen. Assegura que canvien cada dos dies.

Felip GordilloActualitzat

El govern espanyol marca l'opció "no sap/no contesta" sobre la consulta. La seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, argumenta que no es pot definir sobre una qüestió que ni els mateixos protagonistes tenen clara.

Preguntada a la roda de premsa posterior al consell de ministres sobre els possibles camins per arribar a una consulta pactada - el famós article 150.2 o alguna altra opció política -, la vicepresident ha explicat que encara no pensa pronunciar-se sobre la qüestió. Assegura que "al govern espanyol li correspon definir-se sobre el compliment de la Constitució", però remarca que ho farà "un cop que qui s'ha de decidir es defineixi amb claredat".

Sáenz de Santamaría retreu els constants "canvis d'opinió i les diverses opinions" de la Generalitat i el Parlament. I per això afirma que no valorarà una "opció jurídica/política que després es veu, al cap de dos dies, que no és la bona". La vicepresidenta ho té clar: si ho fes "estaria tot el dia responent a les diverses versions que llegim, siguin o no reals".

Comissió Estat- Generalitat

Preguntada sobre la comissió bilateral Estat-Generalitat, la vicepresidenta espanyola ha reconegut que no hi ha data per tornar-se a trobar, però ha explicat que ha parlat amb el seu president, Josep Antoni Duran i Lleida. Han quedat que els tècnics de la comissió continuïn intercanviant els seus parers i actualitzant el contingut.

Anar al contingut