La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños (EFE/Chema Moya)
La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños (EFE/Chema Moya)

El govern espanyol, molest amb Aragonès, aparca la reforma del delicte de sedició

Segueix sense confirmar la presència de Pedro Sánchez a la taula de diàleg, però deixa clar que la independència de Catalunya no serà un dels punts per negociar

Actualitzat

Malestar a La Moncloa per les declaracions a TV3 en què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es fixava com a data límit per convocar un referèndum el 2030.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha advertit que aquest "no és el camí per al diàleg i el retrobament ni la forma amb què el govern espanyol vol transitar amb Catalunya". En roda de premsa a La Moncloa, Rodríguez ha insistit que "cap constitució de la UE reconeix la desintegració dels territoris, tampoc l'espanyola" I ha conclòs: "Volem avançar en un camí de recuperació de la normalitat social i econòmica a Catalunya."

Unes paraules que han arribat acompanyades d'una confirmació: el govern espanyol aparca, almenys fins a l'any que ve, la reforma dels delictes de rebel·lió i sedició. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que "no és prioritària" i no consta al pla normatiu del govern espanyol per al 2021.

Tot plegat, pocs dies abans de la celebració de la taula de diàleg, prevista per a mitjans de la tercera setmana del mes de setembre. L'executiu espanyol continua sense aclarir si hi assistirà Pedro Sánchez. Des de la Generalitat, en canvi, no preveuen l'absència del president espanyol.

Casado lamenta que Sánchez no respongui a "l'amenaça" d'Aragonès d'un referèndum abans del 2030

Des de Barcelona, Pablo Casado ja ha avisat que no donarà cap marge de confiança a la taula de diàleg. Per ell és -ha ironitzat-, una "taula de pòquer on s'aposten la llibertat dels catalans".

El president del PP, Pablo Casado, en una taula rodona a Barcelona
El president del PP, Pablo Casado, en una taula rodona a Barcelona (ACN)

També ha lamentat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no hagi respost a "l'amenaça" del president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre un referèndum abans del 2030.

Casado ha retret que s'hagi generat la idea d'un fals "bilateralisme" entre Madrid i Catalunya i que això hagi "alimentat el separatisme". També ha lamentat que es pretengui "sortejar la legalitat", "desbordar la Constitució" i pactar qüestions que no competeixen al govern espanyol sinó a tota la ciutadania.

El president del PP ha dibuixat el seu full de ruta per a Catalunya si arriba a La Moncloa: eliminar el Diplocat, reformar el model de l'ensenyament i els mitjans públics i aprovar el delicte de rebel·lió sense violència.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPere AragonèsIndependènciaProcés català
Anar al contingut