Madrid

El govern espanyol lamenta la reacció del PSOE i assegura que la reforma del TC reforça l'estat de dret

Fernández Díaz diu que la iniciativa permet que les decisions del TC puguin ser "plenament executives"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Díaz, ha assegurat que la reforma del Tribunal Constitucional plantejada pel PP reforça la justícia i l'estat de dret i ha lamentat la reacció del PSOE, que ha contactat amb la resta de partits al Congrés per fer un front comú contra la tramitació exprés de la proposició de llei.

"Hagués desitjat que el grup parlamentari socialista hagués estat menys crític del que ha estat, però no em sorprèn".

Per Fernández Díaz, la iniciativa permet que les decisions del TC puguin ser "plenament executives".

"La iniciativa habilita el TC per adoptar, si així ho estima, les decisions que consideri necessàries per fer executives, en els seus termes i terminis, les decisions del TC com a garants de la Constitució".

En aquest sentit, considera que "tot el que sigui enfortir l'estat democràtic de dret és positiu i en aquest cas, el que abunda, no danya". També ha afegit que la proposició pretén normalitzar la situació del Constitucional.

En la mateixa línia, s'hi ha pronunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha assegurat que la modificació de la llei "no va contra ningú" sinó que enforteix l'estat de dret perquè les decisions dels tribunals es compleixin.

El ministre d'Afers Exteriors, però, ha estat el primer a sortir en defensa d'aquesta reforma. Des d'Alemanya, José Manuel García-Margallo ha insistit que l'objectiu final de la reforma és de garantir el compliment de la llei. A més, Margallo ha reclamat a la resta de formacions polítiques que "es retractin" en la seva defensa del compliment o no de la llei. El ministre ha explicat que "la funció del legislador és omplir llacunes, cobrir forats, eliminar les escletxes perquè ningú pugui escapar-se de complir la llei i les sentències".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut