Madrid

El govern espanyol i els sindicats pacten un 0,3% d'increment salarial per als funcionaris el 2010

El govern i els sindicats han signat l'acord que fixa l'increment salarial per als funcionaris l'any que ve. Serà del 0,3%. L'acord inclou també una clàusula de revisió salarial, la primera que acorda l'administració de l'Estat. Per la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, es tracta d'"un important contribució al nou model econòmic".

Actualitzat
El govern i els sindicats UGT, CCOO i CSI-CSIF ja han signat l'acord que fixa l'increment salarial en un 0,3% per als més 2,6 treballadors públics que hi ha a Espanya.

Després de la firma, María Teresa Fernández de la Vega i els representants sindicals s'han mostrat satisfets perquè, segons han dit, l'acord garanteix que els treballadors públics mantinguin el seu poder adquisitiu. De la Vega ha manifestat també que es tracta d'"un important contribució al nou model econòmic". I és que l'acord es produeix en època de crisi i quan el diàleg social és "més necessari que mai". La vicepresidenta ha explicat, en la mateixa línia, que es tracta d'un acord marc que inclou una cinquantena de mesures per millorar i modernitzar els serveis públics, a més de desenvolupar l'Estatut Bàsic del Treballador Públic.

L'acord estableix que s'haurà d'apujar el sou als treballadors públics un 0,3% el 2010 i una recompensa, fixada a través d'una clàusula de revisió, que es farà efectiva l'1 de gener del 2012. L'acord també fixa reduir la taxa de temporalitat de fins a un màxim del 8%.
Anar al contingut