Madrid

El govern espanyol fa una crida a la prudència durant la celebració de l'11 de setembre

L'executiu de Rajoy recorda la rebaixa de Standard & Poor's a "bo escombraries", després que Catalunya s'ha acollit al Fons de Liquiditat Autonòmica. En aquest sentit, el govern central demana prudència a la Generalitat davant de la crida a la participació en la manifestació de la Diada, i adverteix que "no és el moment de generar debats que provoquin inestabilitat".

RedaccióActualitzat
El govern de Mariano Rajoy ha demanat prudencia a la Generalitat i ha recordat la rebaixa de la nota de solvència de Catalunya que va fer l'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's, una rebaixa equivalent a un "bo porqueria" que va arribar després que Catalunya es va acollir al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i va demanar el pacte fiscal. Així, l'executiu espanyol ha demanat prudència tant al govern com als partits catalans davant de les crides que s'estan fent a la participació massiva a la manifestació de la Diada, advertint que "no és el moment de generar debats que provoquin inestabilitat".

Aquests actes poden ser "una fletxa enverinada"

D'aquesta manera, el govern espanyol ha censurat la crida de la Generalitat a una participació massiva a la manifestació de la Diada el pròxim dimarts a Barcelona, i ha advertit dels efectes adversos d'aquest tipus d'actes, ja que poden ser "una fletxa enverinada".

En una conversa amb els periodistes, fonts del govern espanyol han demanat a l'executiu de Mas que actuï amb "prudència" i no generi "debats que creen inestabilitat", com el del pacte fiscal. En aquest sentit, han recordat que el govern ja va tenir un revés la setmana passada, en relació amb la rebaixa de Standard & Poors's, després que la Generalitat va demanar el rescat, una decisió que "ha costat molts diners".

Les mateixes fonts han volgut recordat que segons quins eslògans perjudiquen la imatge internacional de Catalunya.

Jornada d'afirmació nacional

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat el seu total suport a la manifestació de la Diada i ha assegurat que, tot i que ell no hi anirà, estarà "anímicament" amb la iniciativa. La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, sí que hi serà present en aquesta convocatòria, que es preveu que tingui un seguiment massiu.

La Generalitat vol que sigui una jornada d'afirmació nacional que demostri dins i fora "què és" Catalunya. En aquest sentit, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha afirmat que s'ha d'aprofitar la mirada internacional "per demostrar qui som, què pensem, manifestem" i "com ens afermem com a nació i país".


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut