Els funcionaris cobraran abans del novembre la part pendent de l'extra del 2013

La proposta de pujada de sou als funcionaris: un 3,5% aquest any i un 2,5% el que ve

Els sindicats de la funció pública consideren insuficient l'oferta, que comportaria un increment del 8% en tres anys

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Hisenda ha plantejat una pujada salarial per als treballadors públics de l'1,5% més aquest any, que s'afegiria al 2% que ja es va aplicar. Per al 2023 l'increment seria del 2,5%, i per al 2024, del 2%.

En total, doncs, ha ofert un augment dels salaris del 8%, repartit en tres anys, un percentatge que els sindicats han avançat que troben insuficient tenint en compte la pujada històrica de la inflació dels últims mesos. Per això, els representants dels funcionaris reivindiquen que l'alça arribi al 10%.

La proposta, plantejada aquest dimecres a la tarda, també inclouria la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals i millores en àmbits com la promoció interna o la mobilitat.
 

Aspiren al 3,5% l'any que ve

La xifra que s'havia filtrat abans de la reunió situava l'increment per a l'any que ve en el 3,5%. I aquest és un dels objectius que s'han fixat els sindicats en les negociacions, que continuaran aquest dijous. 

La UGT ha considerat que la proposta demostra "bona intenció" per part del govern espanyol, però "es dilueix" a causa de la pujada "insuficient" plantejada per al 2023.

El secretari general de la federació de Serveis Públics de la UGT, Julio Lacuerda, confia que l'executiu de Pedro Sánchez elevi al 3,5% l'alça per a l'any que ve: 

"El govern no sabia quin comportament tindria la inflació aquest any, i rectifica, però per el 2023 sí que sap que serà alta, de manera que ens sembla clarament insuficient un 2,5%."

Abans de rebre la proposta, els líders de Comissions Obreres i UGT han assegurat que aquest any, amb la inflació a més del 10%, els funcionaris ja han perdut part del salari.

Els sindicats estan oberts a negociar altres millores no salarials i asseguren que la negociació és diferent, perquè els sous dels funcionaris surten dels impostos dels ciutadans. Però el pacte per establir els salaris amb les empreses no arriba i, segons els sindicats majoritaris, és per culpa de la patronal, que no vol arribar a acords.

ARXIVAT A:
Govern espanyolCCOOUGT
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut