Madrid

El govern espanyol estudia que els autònoms que cotitzin almenys un any puguin cobrar l'atur

El govern espanyol no té previst fer cap reforma laboral per molt que li ho demani el Banc d'Espanya. L'executiu, però, vol millorar la cobertura dels autònoms i, per exemple, permetre que cobrin l'atur, una reivindicació històrica d'aquest col·lectiu. El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha explicat que es proposarà als treballadors per compte propi que puguin destinar l'1% de la seva cotització a la Seguretat Social per poder cobrar la prestació per desocupació. Hauran de cotitzar un mínim de 12 mesos per cobrar-ne dos d'atur.

Actualitzat
Els primers càlculs del Ministeri de Treball estipulen que la prestació se situaria entre els 580 i els 1.300 euros mensuals, quantitat que només es podria cobrar durant sis mesos. Així doncs, la prestació es cobraria tres mesos si s'ha cotitzat entre 18 i 23 mesos; quatre mesos si s'ha treballat entre 24 i 29 mesos i així fins a arribar als sis mesos, el màxim, si s'ha cotitzat durant 3 anys. En el cas de les persones de més de 60 anys el termini serà de nou mesos.

Celestino Corbacho ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants d'associacions d'autònoms. El titular de Treball confia que el Consell de Ministres estudiï el projecte de llei en les reunions del 13 d'agost i del 18 de setembre i que la norma pugui entrar en vigor el 2010. Els autònoms no se'n beneficiarien fins al 2011.

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest divendres un decret en virtut del qual els autònoms que contractin un primer treballador tindran una bonificació de les quotes de la Seguretat Social del 50% i del 100% si el contractat està a l'atur. A més, les dones de menys de 35 anys i els homes de menys de 30 podran capitalitzar el 80% de la prestació d'atur, mentre que fins ara només en podien capitalitzar el 60%.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut