Madrid

El govern espanyol es planteja obligar els càrrecs locals a declarar els béns privats

El vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha anunciat, en una compareixença a la Comissió d'Entitats Locals, que l'executiu socialista es planteja millorar la qualitat democràtica de les administracions locals amb la regulació de les incompatibilitats i l'obligació que els càrrecs públics facin una declaració dels seus béns privats.

Actualitzat
Manuel Chaves considera que la futura llei de govern i d'administracions locals hauria d'incorporar instruments que garanteixin la transparència d'elecció dels alcaldes i els regidors. "Incorporarem el principi de transparència i el bon govern amb regulació expressa d'un règim d'incompatibilitats i declaracions de béns", ha assegurat.

A més, Chaves també ha parlat de reforçar "els mecanismes de control democràtic en la relació majoria-minoria, introduint elements dirigits a garantir la governabilitat" i "donar solucions a problemes com el transfuguisme".

Pel vicepresident tercer, per garantir la transparència de l'acció del govern local, també caldria reforçar el paper dels grups minoritaris, dotant-los de les eines de control adequades i garantint que puguin accedir a informació rellevant.
Anar al contingut