Imatge d'arxiu d'una oficina d'una administració pública
Imatge d'arxiu d'una oficina d'una administració pública
Madrid

El govern espanyol en funcions tornarà a l'abril la mitja paga extra del 2012 pendent d'abonar als seus funcionaris

L'executiu de Mariano Rajoy, que -recordem-ho- està en funcions, ha pres la decisió després que a l'octubre de l'any passat, unes setmanes abans de les eleccions, va retornar un segon 25% d'aquesta paga

RedaccióActualitzat
El govern espanyol en funcions tornarà a la nòmina del mes d'abril la meitat de la paga extra suprimida el 2012 que encara estava pendent de retornar a tots els funcionaris de l'administració general de l'Estat i als del Ministeri de Justícia, segons ha avançat el sindicat CSIF. Així els ho ha traslladat la Direcció General de la Funció Pública, dependent del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

L'executiu de Mariano Rajoy que -recordem-ho- està en funcions, ha pres la decisió després que a l'octubre de l'any passat, unes setmanes abans de les eleccions, va retornar un segon 25% d'aquesta paga.

El sindicat ho ha atribuït a les "gestions intensificades" en els últims mesos perquè l'executiu espanyol complís amb el seu compromís i se n'ha mostrat satisfet, però no del tot, ja que encara hi ha comunitats autònomes i ajuntaments que tenen pendent aquesta devolució. És per això que demanen que s'universalitzi en tots els nivells de la Funció Pública, igual que va passar quan es va eliminar.

A Catalunya, el Parlament va aprovar el retorn d'aquesta paga al gener. Són 400 milions que s'abonen de forma fraccionada fins a l'any 2018.
Anar al contingut