Madrid

El govern espanyol diu que amb la baixada de la inflació interanual es manté la competitivitat

El secretari d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Fernando Jiménez Latorre, ha valorat positivament les dades de l'IPC al març perquè, segons diu, se situa dins dels límits marcats pel BCE, manté la competitivitat i augura el manteniment de l'exportació de béns i serveis de l'Estat. Així ha valorat el govern espanyol les dades de l'IPC, que ha pujat set dècimes al març però en la inflació internual n'ha baixat una i s'ha situat a l'1,9%, la dada més baixa des de l'agost del 2010.

RedaccióActualitzat
Jiménez Latorre ha destacat que l'evolució de l'economia continua amb tendència positiva així com la seva competitivitat, a més de millorar en relació amb els seus principals socis comercials.

El secretari d'Estat també ha valorat positivament l'evolució del sector serveis, que aquest any ha reduït la taxa d'inflació mig punt fins a l'1,2% al març i un punt respecte a l'abril del 2011.

Per Jiménez Latorre, Espanya porta a terme una política de rigor fiscal "extraordinària" i un esforç "sense precedents". En aquest sentit, ha dit que espera que el BCE, els socis europeus i els mercats "comprenguin aquest esforç".
Anar al contingut