El ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis
El ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis
Brussel·les

El govern espanyol diu ara que no vetaria l'accés d'una Escòcia independent a la UE

Dastis diu que el procés escocès és diferent del de Catalunya perquè a Escòcia el referèndum es va fer d'acord amb les lleis

RedaccióActualitzat

Espanya no vetaria l'entrada d'Escòcia a la Unió Europea si s'independitzés del Regne Unit i tornés a demanar l'ingrés. Així ho ha dit el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, en una entrevista que publiquen diversos diaris europeus com "El País" i "The Guardian".

Dastis reconeix que Espanya no veu amb bon ulls que cap estat de la Unió iniciï processos de fragmentació, però que si una part del Regne Unit es converteix legalment en estat i vol adherir-s'hi, ho haurà de sol·licitar i fer els passos estipulats.

Dastis també diu que, d'entrada, Espanya no bloquejaria aquest ingrés. Dastis matisa, però, que el procés escocès és diferent del de Catalunya perquè a Escòcia el referèndum es va fer d'acord amb les lleis.

Les paraules de Dastis contrasten amb la posició de l'últim govern del PP. Llavors, amb Margallo al front de la cartera d'Exteriors, sempre s'havia negat el reconeixement escocès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut