Els 11 migrants rescatats per un pesquer valencià ja són a Malta

Open Arms acusa l'executiu de Pedro Sánchez de prendre la decisió "tard, malament i sense escrúpols"

RedaccióActualitzat

El pesquer valencià Nuestra Madre Loreto, bloquejat davant les coses de Líbia amb 11 immigrants a bord, ja són a Malta. Finalment,el govern espanyol ha acabat fent gestions amb Malta perquè hi desembarquessin. 

Segons ha informat l'ONG Proactiva Open Arms, el govern espanyol ha indicat al vaixell que posés rumb a l'illa, el port segur més pròxim, després de deu dies esperant una solució. Des d'aleshores, el pesquer ha hagut de suportar un fort temporal i la negativa d'Itàlia, Malta i Tunísia a rebre els migrants.

Al pesquer, però, no l'han deixat acostar-se a port. Ha desembarcat els 10 migrants, dos d'ells menors, que quedaven a bord en una embarcació de la guàrdia costanera maltesa. L'ha anat a trobar a 12 milles de la costa.

Aquest és el moment:

(Imatges cedides per Open Arms)

 


Crítiques d'Open Arms

El president d'Open Arms, Òscar Camps, ha criticat el govern espanyol per esperar per prendre la decisió de portar els migrants a Malta. Diu que s'ha fet "tard, malament i sense escrúpols":


També recorda que han hagut d'aguantar un temporal molt dur, que van haver d'evacuar una persona en helicòpter i que hi va haver risc també per la vida de la tripulació.

 

Notícia relacionada: El patró del pesquer valencià que ha rescatat dotze migrants: "Ens han deixat tirats"

 

El capità del vaixell, Pascual Durà, ha dit a Catalunya Ràdio que han viscut moments molt durs, no només per l'estat de la mar -que va posar en perill l'embarcació-, sinó per la desesperació dels passatgers: tenien pànic que els portessin a Líbia.

El pesquer ja havia decidit aquest dissabte a la nit tornar a costes espanyoles, fent cas omís de les indicacions del govern del PSOE, que els obligava a complir les lleis internacionals i anar cap al port més segur i proper, que era Líbia. Però ACNUR i la Comissió Europea van assegurar que Líbia no és un destí segur per als immigrants perquè hi ha risc de violació de drets humans.

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut