Agents dels Mossos d'Esquadra amb un gos en un escorcoll a Amposta. Imatge del 15 de setembre de 2017. Horitzontal.
Agents dels Mossos d'Esquadra amb un gos en un escorcoll a Amposta. Imatge del 15 de setembre de 2017. Horitzontal.

El govern espanyol desbloqueja l'oferta de 455 places per als Mossos d'Esquadra

La Generalitat de Catalunya va intentar convocar a l'estiu 500 places per augmentar la plantilla de la policia autonòmica catalana, però, finalment, va haver de limitar aquesta oferta a 50 places a requeriment del Ministeri d'Hisenda

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat una modificació de l'oferta d'ocupació pública parcial del cos de Mossos d'Esquadra de la Generalitat per al 2017 amb la finalitat d'incloure 455 places de nou ingrés.

El govern central ha adoptat aquesta mesura en exercici de les competències que ha assumit a l'empara de l'article 155 de la Constitució, aplicat després de l'aprovació de la declaració unilateral d'independència.

La Generalitat de Catalunya va intentar convocar a l'estiu 500 places per augmentar la plantilla de la policia autonòmica catalana, però, finalment, va haver de limitar aquesta oferta a 50 a requeriment del Ministeri d'Hisenda.

No obstant això, la Generalitat, quan encara era conseller d'Interior Jordi Jané, va decidir convocar 455 places més, perquè considerava "urgent" i "inajornable" augmentar la plantilla de la policia catalana, cosa que no es feia des del 2011.

Hisenda havia rebutjat aquesta pretensió inicial amb l'argument que no podien ser les 500 inicialment previstes atenent al criteri de la taxa de reposició, que fixa el nombre de places que poden ser objecte d'oferta pública d'ocupació.

Davant d'aquesta situació, l'executiu català va optar per modificar l'acord inicial i limitar a 50 les places per complir el criteri de reposició i no paralitzar la convocatòria. Es van presentar 10.675 aspirants a la convocatòria.

Paral·lelament, l'executiu va convocar una nova oferta de 455 places, de manera que el Ministeri d'Hisenda va fer un nou requeriment, en aquest cas per demanar informació.

Ara, gairebé sis mesos després i en aplicació de l'article 155 de la Constitució, l'executiu ha donat el seu vistiplau a la modificació de l'oferta d'ocupació pública de la Generalitat per incloure aquestes places.

La plantilla dels Mossos estava integrada, abans d'aquestes ofertes d'ocupació, per 16.800 agents. El 2006, la Junta de Seguretat va estipular com a plantilla òptima els 18.267 agents.

Anar al contingut