El govern espanyol denuncia "adoctrinament" a les escoles catalanes

El Ministeri d'Educació ha presentat un segon requeriment a la Conselleria d'Ensenyament que documenta suposats casos d'"adoctrinament" i "assetjament escolar" relacionats amb el procés sobiranista

RedaccióActualitzat

El govern espanyol adverteix la Conselleria d'Ensenyament que anirà als tribunals si no rep resposta satisfactòria sobre les denúncies d'adoctrinament, assetjament i incitació a l'odi en diverses escoles i instituts.

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha enviat dos requeriments formals a la consellera, Clara Ponsatí, en què l'alerta que aquestes denúncies han crescut "exponencialment" després de l'1 d'octubre.  

Això malgrat que, segons el Ministeri, "molts" pares i mares que són agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no presenten denúncia "per temor que els seus fills siguin encara més assenyalats".

En concret, en el segon requeriment enviat per Educació, un text de vint folis, es detallen nombrosos casos de suposat adoctrinament, per part de professors, a favor de l'independentisme o el referèndum i contra l'actuació de les forces de seguretat de l'Estat desplegades a Catalunya.

"S'ha constatat que, des de les aules i les direccions dels centres educatius, es permet i fomenta l'adoctrinament de l'alumnat menor d'edat, incitant al rebuig cap a Espanya i utilitzant l'horari lectiu per realitzar activitats carregades d'ideologia política."

Per tot plegat, Educació exigeix a Ponsatí que depuri responsabilitats entre el professorat i restauri els drets conculcats als alumnes.

El ministeri dirigit per Méndez de Vigo explica que les primeres denúncies es van presentar l'endemà del 20 de setembre, dia que es va fer la macrooperació policial en diverses conselleries i centres del govern que va acabar amb la detenció de 14 alts càrrecs i tècnics de la Generalitat.

Entre els presumptes casos que es recullen en el requeriment hi ha l'assenyalament d'alumnes que no participen en actes contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil o que són fills d'agents d'aquests cossos de seguretat, el suposat adoctrinament per part de professors i casos d'assetjament escolar.

El Departament d'Ensenyament, per la seva banda, manté que el clima als centres educatius és bo i que aquestes acusacions d'adoctrinament són del tot infundades. Asseguren que no han rebut directament cap denúncia i que tot s'emmarca en una ofensiva contra el govern de Catalunya per trencar la convivència.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut