Imatge d'arxiu d'una oficina d'una administració pública
Imatge d'arxiu d'una oficina d'una administració pública
Madrid

El govern espanyol demana un crèdit de 252 milions per tornar el 25% de la paga extra als funcionaris de l'Estat

El govern aprova la recuperació del cinquè dia "moscoso"

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha iniciat els tràmits per tornar als funcionaris de l'Estat una quarta part de la paga extra del Nadal del 2012 que no van cobrar. El govern espanyol ha aprovat demanar un crèdit extraordinari de 252 milions d'euros per tornar aquest segon 25% de la paga extra als treballadors públics. La mesura es farà efectiva en la nòmina d'octubre, un mes i mig abans de les eleccions generals.

El govern també ha aprovat la recuperació del cinquè dia "moscoso" que faltava per tornar al col·lectiu i la restitució dels dies "canosos".

L'Estat ja havia tornat, a començaments d'any, un altre 25% de la paga, i el 50% restant el tornarà l'any que ve. Els funcionaris de l'Estat només van deixar de cobrar aquesta paga el 2012 i la van recuperar a partir del 2013, mentre que els empleats de la Generalitat no l'han recuperada fins aquest 2015.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha justificat la devolució de la paga  extra perquè l'evolució del dèficit de l'Estat ha estat molt positiva: fins al juliol s'ha reduït un 16%.

Anar al contingut