Madrid

El govern espanyol demana als serveis jurídics investigar la Conselleria d'Exteriors

Sáenz de Santamaría diu que els serveis jurídics també estan estudiant la legalitat sobre la fórmula amb què va prometre el càrrec Puigdemont i que no permetrà cap il·legalitat

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reiterat al nou govern de Catalunya que no permetrà que cometi cap il·legalitat.

"Analitzarem totes i cada una de les actuacions de la Generalitat i del Parlament perquè hi ha una declaració d'independència que ha estat declarada inconstitucional pel TC. Estarem molt vigilants."

En aquest sentit, la vicepresenta ha dit que els serveis jurídics del govern espanyol estan estudiant la legalitat sobre la fórmula amb què va prometre el càrrec Carles Puigdemont, i que també han demanat un informe jurídic per la Conselleria d'Exteriors. Els serveis jurídics, doncs, s'hauran de pronunciar sobre si la nova àrea incompleix la legalitat espanyola o no.

Sáenz de Santamaría ha admès que no hi ha hagut contactes amb el nou president de Catalunya i ha demanat a Carles Puigdemont que s'ajusti a la legalitat. En aquest sentit, ha recordat que el president espanyol, Mariano Rajoy, "va ser molt clar" quan li va demanar que "compleixi la llei i la Constitució i respecti la voluntat del conjunt dels catalans". També li ha demanat que no segueixi el procés de fractura i ha reiterat que gràcies al seu executiu "els catalans no s'han vist perjudicats pel desastre del govern de Mas".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut