Madrid

El govern espanyol demana a Mas neutralitat durant la campanya electoral

Sáenz de Santamaría, contundent, reitera que el 27-S només es votaran els diputats del Parlament

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que desconeix quan el president Mas signarà el decret de convocatòria de les eleccions previstes el 27 de setembre. Ho faci quan "ho faci i ho faci com ho faci", ha dit, el decret en qüestió "és un dels més reglats i determinats que existeixen a la nostra legislació, perquè dissol el Parlament de Catalunya i convoca eleccions autonòmiques, anticipades. És l'únic que pot fer, l'única cosa per a la que està legitimat". "Si el decret de convocatòria respecta la llei, bé; si no, es recorrerà".

La vicepresidenta espanyola insistia amb aquestes paraules que al president Mas només se li demana respecte per la legalitat i imparcialitat en el desenvolupament de la campanya. "Estem acostumats al fet que a Catalunya es facin eleccions anticipades i que hi hagi coalicions, però ara demanem respecte per la legalitat i per la neutralitat durant la campanya electoral. Res menys, però, sobretot, res més". "Des de la Generalitat s'ha de mantenir el respecte per tots els ciutadans, també pels que no pensen com ell", ha afegit.

Sáenz de Santamaría s'ha referit en diverses ocasions al fet que aquest no és el primer cop que Mas avança eleccions. En els últims cinc anys, a Catalunya s'han fet eleccions tres vegades, ha recordat, i hi ha una paraula que ho defineix, ha dit: "Fracàs".

Sobre la manifestació convocada per l'11 de setembre, ja amb la campanya electoral en marxa, la vicepresidenta espanyola ha dit que vetllaran perquè es compleixi la llei electoral general.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut