La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, amb Didier Reynders, ministre d'Exteriors belga, aquest dilluns a Brussel·les

El govern espanyol contrarestarà la "desinformació independentista" durant el judici

Irene Lozano, secretària d'Estat de l'Espanya Global, fa una minigira per Bèlgica i el Regne Unit

Josep Maria CampsActualitzat

La responsable de la Secretaria d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, està fent una petita gira per Europa per presentar aquest organisme creat fa pocs mesos.

Lozano va arribar aquest dilluns a Brussel·les amb una agenda densa: el mateix dia es va reunir amb eurodiputats espanyols i amb els portaveus de la Comissió Europea i del Parlament Europeu.

També es va trobar amb el ministre d'Afers Exteriors belga, Didier Reynders, que va destacar "el seu desig de treballar encara més junts":

 



Notícia relacionada: Borrell veu "inacceptable" el suport del ministre de Defensa belga a la vaga de fam

Aquest dimarts té algunes reunions més a Bèlgica i després se'n va a Londres, on serà fins dijous. Allà farà un discurs a la Cambra dels Lords i es reunirà amb parlamentaris i amb responsables d'Exteriors del govern britànic.

El principal motiu d'aquesta minigira és promoure la reputació d'Espanya a Europa coincidint amb el judici contra els líders independentistes.

 


Diners per contrarestar la "desinformació independentista"

Segons va explicar la mateixa Irene Lozano aquest diumenge, la seva intenció és contrarestar la "desinformació independentista":

"Està clar que ells volen desprestigiar la democràcia i l'estat espanyol tot el que puguin, i per defensar això, que és la medul·la de l'Estat, calen diners i n'hi haurà per part del govern."

"És previsible que tractin de desinformar, de fer males interpretacions de qüestions processals per augmentar el victimisme."

 

Entrevistada per l'agència EFE, Lozano va admetre que la Secretaria d'Estat que encapçala "s'ha muntat en gran part en veure que no hi havia un mecanisme de defensa quan la nostra reputació pateix atacs".


"El que està passant de veritat"

Lozano va explicar que farà campanyes amb vídeos a les xarxes socials per explicar "el que està passant de veritat". A més, també vol cuidar les relacions amb els corresponsals estrangers i tindrà una portaveu oficial per "explicar-los la informació veraç i real sobre Espanya."

Malgrat tot això, Lozano assegura que el procés independentista no ha afectat "de manera significativa" la reputació d'Espanya, però sí la de Catalunya.

En l'entrevista, Lozano va deixar clar de quin pressupòsit parteix:

"El procés va ser una 'fake news' gegantina, i les conseqüències les estem vivint."

La secretària d'Estat assegura que és la primera vegada que la protecció i la projecció de la reputació d'Espanya "és una política d'Estat":

 

 

Notícia relacionada: Borrell diu a Brussel·les que "moltes imatges" de la policia l'1-O eren "fakes"


ERC demana que Lozano comparegui al Congrés

Ni les paraules ni la missió de Lozano han agradat gens als partits independentistes amb representació al Congrés.

ERC va demanar aquest dilluns que la responsable d'Espanya Global comparegui davant la Comissió d'Exteriors per explicar en què consisteix exactament l'activitat de l'organisme que encapçala.

Per la seva banda, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat que aquesta campanya "no s'adequa amb el món en què vivim", i ha afegit que pot comportar un delicte de malversació de fons públics.


"Millorar la imatge exterior d'Espanya"

La Secretaria d'Estat de l'Espanya Global es va crear a l'octubre i va assumir les funcions que exercia l'Alt Comissionat per a la Marca Espanya, un organisme unipersonal creat el 2012 pel govern de Mariano Rajoy.

La principal funció d'aquesta Secretaria d'Estat, que depèn del Ministeri d'Afers Exteriors encapçalat per Josep Borrell, és "millorar la imatge exterior d'Espanya", a més de coordinar "l'acció exterior espanyola, pública i privada" per promocionar-la.

 

 

Irene Lozano, periodista, escriptora i política d'UPyD i PSOE

La persona escollida per encapçalar la Secretaria d'Estat i l'Oficina de l'Espanya Global que en penja va ser Irene Lozano.

Nascuda a Madrid el 1971, es va llicenciar en lingüística a la Complutense, i va treballar com a redactora i editorialista del diari "El Mundo" entre el 1995 i el 2005. Després va ser columnista a l'"ABC" durant 5 anys i després a "El País".

Autora d'una biografia de Frederica Montseny, ha guanyat premis de narrativa i d'assaig amb alguns dels seus 5 llibres publicats.

El 2011 es va convertir en diputada al Congrés en les llistes d'UPyD, el partit de Rosa Díez, que va abandonar després d'enfrontar-se totes dues en un congrés extraordinari el 2015. Lozano havia fet campanya a favor de la fusió amb Ciutadans.

Llavors la va fitxar el PSOE com a número 4 a la llista per Madrid a les eleccions del 20D. Va ser diputada durant 6 mesos, i després va renunciar a tornar-ho a ser quan es van repetir les eleccions, el juny del 2016.

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut