Quim Torra i Pedro Sánchez es trobaran aquest dijous a la tarda al Palau de Pedralbes (ACN/EFE)
Quim Torra i Pedro Sánchez es trobaran aquest dijous a la tarda al Palau de Pedralbes (ACN/EFE)

Torra i Sánchez es reuniran aquesta tarda al Palau de Pedralbes

L'executiu espanyol evita parlar de trobada de governs, però per al català, serà una cimera, amb la presència de 3 ministres i 3 consellers

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez i Quim Torra es reuniran aquesta tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona, hores abans del Consell de Ministres de divendres. L'executiu espanyol evita parlar de trobada de governs, però per al català, serà una cimera, segons fonts del Departament de la Presidència.

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, s'encarreguen de tancar el format. Hi haurà els dos presidents i tres membres de cada executiu, és a dir tres consellers i tres ministres.

En tot cas, aquest dijous la reunió no apareix a les agendes oficials diàries tant de Torra com de Sánchez.

El temari encara està molt obert i cada part es pot permetre plantejar el que li sembli oportú. Per la banda catalana, Quim Torra vol parlar de qüestions com l'autodeterminació, la repressió, l'amenaça d'un 155 i els presos.


Carmen Calvo diu que no és una reunió entre governs


El govern del, PSOE confirmava durant el matí que aquest dijous hi haurà una reunió entre els dos presidents. En declaracions als passadissos del Congrés, Carmen Calvo ha explicat que no serà una cimera entre governs.

"El que no hi haurà és una reunió de dos governs. Això no procedeix perquè nosaltres som també el govern de Catalunya (···) El que estem procurant és que el president Torra i el president Sánchez es vegin ells dos. I és cert que no hi ha cap problema per aprofitar que ens puguem veure, per descomptat jo ho faria amb el vicepresident , [Pere Aragonès], perquè hi ha temes que convé, en el marc del que aquest govern considera important, fer política amb el diàleg i amb la possibilitat d'anar trobant sortides a aquesta crisi que afecta Catalunya"

La Moncloa, per tant, obre la porta a trobades bilaterals entre consellers i ministres, a banda de l'entrevista entre els dos presidents.

A Barcelona, durant la sessió de control al Parlament, Quim Torra ha assegurat, en canvi, que està disposat a tenir "una reunió de govern a govern i parlar de tot."

 

Carmen Calvo: "El que no hi haurà és una reunió de dos governs" (EFE)

 

Calvo acusa els populars de ser una "fàbrica d'independentisme"


Durant la sessió de control a la cambra baixa, Carmen Calvo ha acusat el Partit Popular d'haver estat una "fàbrica d'independentisme" quan va estar al govern els sis últims anys. La vicepresidenta ho ha dit en el seu cara a cara amb la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, qui abans ha assenyalat que el govern espanyol és "pres dels polítics presos" i ha lamentat que l'executiu del PSOE "abraci" el president de la Generalitat, Quim Torra.

Calvo ha afirmat que la unitat d'Espanya consisteix en "la unió dels espanyols", però el PP es dedica, per contra, "contínuament a confrontar uns amb altres". I ha fet aquesta reflexió: "Es van trobar un problema d'una dimensió històrica i el van posar on el van posar, amb dos referèndums i un intent de ruptura de la Constitució."

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezProcés catalàPSOEQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut