Barcelona

El govern espanyol avisa la Generalitat que si es vol endeutar no n'hi ha prou de retallar el pressupost un 10%

La Generalitat ha alertat que el govern espanyol li ha fet notar que la retallada pressupostària del 10% prevista per aquest any és insuficient. Aquesta reducció del 10% és una de les solucions que la Generalitat ha plantejat al pla antidèficit i que ha d'aprovar Madrid en els pròxims mesos. D'aquesta aprovació en depèn la futura emissió de deute. Per aquest concepte, la Generalitat necessita -només aquest any- 11.000 milions d'euros, dels quals ara només en té garantits 2.500.

Actualitzat
Si Madrid qüestiona la retallada, també queda en dubte que Catalunya pugui accedir als 11.000 milions d'euros de deute. De moment, d'aquesta quantitat només n'estan garantits 2.500 milions. Aquesta és la xifra que dilluns van desbloquejar a La Moncloa Zapatero i Mas i que, tal com ha revelat el president català al Parlament, era la partida més urgent.

La Generalitat en podria obtenir el permís oficial de Madrid aquest divendres o, com a molt tard, la setmana vinent. També era necessari que el Parlament hi donés el vistiplau, i això és el que ha aprovat aquest migdia la cambra catalana amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i ERC. En el cas dels populars, el seu suport ha ressonat amb més força ja que la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha desmarcat dels barons territorials del seu partit i ha fet costat al govern català. El president Mas ha agraït públicament aquestes paraules i ha demanat a Sánchez-Camacho que les repetís a la resta de l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut