Soraya Sáenz de Santamaría, amb periodistes als passadissos del Congrés.
Soraya Sáenz de Santamaría, amb periodistes als passadissos del Congrés.
Madrid

El govern espanyol assegura que la Generalitat ha canviat les prioritats i ara se centra en la crisi

Segons la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ara la situació econòmica i financera és la principal preocupació del govern català. La número 2 de Rajoy també ha explicat als periodistes que les converses amb la Casa del Rei sobre la llei de transparència estan gairebé enllestides.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol creu que la Generalitat té problemes interns, després de les declaracions d'aquesta setmana sobre el dret a decidir dels consellers Germà Gordó i Francesc Homs. Ho ha assegurat la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, en una extensa conversa informal amb periodistes als passadissos del Congrés, després de la sessió de control de cada dimecres.

Segons la número 2 de Rajoy, han canviat les prioritats del govern català, perquè ara la situació econòmica i financera és la seva principal preocupació.

La llei de transparència, a bon ritme

Sáenz de Santamaría també ha explicat als periodistes que les converses amb la Casa del Rei sobre la llei de transparència estan gairebé enllestides i que ara s'encararan les negociacions amb els grups parlamentaris. Segons la vicepresidenta, sobre aquesta qüestió alguns grups són més sensats de portes endins que no pas en declaracions als mitjans de comunicació.

També ha reiterat la bona disposició de La Zarzuela i ha negat que es pretengui regular una possible abdicació del rei o l'aforament de tots els membres de la família reial.
Anar al contingut