Algunes comunitats no poden pagar els medicaments.
Algunes comunitats no poden pagar els medicaments.
Madrid

El govern espanyol aprova la implantació de la nova recepta mèdica electrònica

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la nova recepta mèdica electrònica, un model únic per a tot l'Estat, amb la qual els malalts crònics s'estalviaran les visites obligatòries als centres sanitaris per adquirir els medicaments. Amb aquesta mesura es garanteix que qualsevol farmàcia del territori espanyol dispensi medicaments i permet tant l'adquisició d'un producte d'un sol ús com el subministrament successiu quan es tracti de tractaments de llarga duració. El govern ha reconegut que amb aquesta harmonització busca "un element de qualitat i seguretat per al pacient".

Actualitzat
D'aquesta manera, els pacients afectats amb patologies cròniques evitaran visitar el metge només per renovar les prescripcions, fet que comportarà una major comoditat per al malalt i una millora de la gestió assistencial en atenció primària.

Aquesta normativa també recull, per primera vegada, la regulació de la recepta mèdica electrònica que s'està implantant progressivament al Sistema Nacional de Salut i que vol simplificar encara més els tràmits. Entre altres avantatges, permet la possibilitat de multiprescripció de medicaments per als tractaments de llarga durada.

El reial decret, aprovat pel Consell de Ministres, estipula que aquest model unificat de recepta, tant per a l'àmbit públic com per al privat, abasti també la dispensació hospitalària. Les receptes hauran de contenir les dades del pacient, del medicament i del prescriptor, la durada del tractament i la data de prescripció.

A més, la norma reforça l'atenció al malalt incorporant a la recepta un document informatiu, en el qual el professional sanitari anotarà instruccions addicionals i les advertències al farmacèutic per tal que aquest dispensi el medicament amb les màximes garanties de seguretat i eficàcia.

Finalment, la normativa amplia la capacitat de prescriure fàrmacs als podòlegs.

Anar al contingut