El govern espanyol anuncia una renda mínima vital a partir del maig

Es presentarà aquest dijous i l'executiu de coalició calcula que beneficiarà prop d'un milió de famílies

RedaccióActualitzat

El govern espanyol preveu activar, a partir del mes de maig, l'anomenat ingrés mínim vital, que es presentarà aquest dijous. Ho han fet saber fonts de la vicepresidència segona d'Afers Socials, que expliquen que ho han acordat el president Pedro Sánchez i el vicepresident Pablo Iglesias.

Es tracta d'una renda mínima. compatible amb altres fonts d'ingressos de les famílies, que arribarà a prop d'un milió de llars, segons ha avançat el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. En total, serien uns tres milions de persones.

D'aquesta manera es volen combatre els efectes econòmics devastadors de la crisi del coronavirus. Es calcula que un 50% tindran nens al seu càrrec i un 10% de les famílies beneficiàries seran monoparentals.

En una compareixença al Congrés, Escrivá ha afirmat que aquesta renda s'enllestiria "d'aquí unes setmanes" i que s'estava "accelerant els temps". A més, serà una prestació vinculada a la inserció laboral.

Segons ha informat el Ministeri de Drets Socials Socials i Agenda 2030, que encapçala Pablo Iglesias, el mateix vicepresident segon del govern espanyol i el ministre Escrivá presentaran aquest dijous l'ingrés mínim vital.

El ministre ha rebutjat una mesura temporal o pont, com havien plantejat des d'Unides Podem els últimes dies en constatar que l'aprovació podia anar-se'n més enllà de l'estiu, i ha explicat tal com s'està plantejant: "és igual fer-la temporal que permanent; el que cal preparar és el mateix".

Escrivá ha reconegut que la crisi de la Covid-19 ha fet "avançar" la mesura, que estava previst que s'aprovés al llarg de la legislatura, i ha afegit que "cal fer-ho bé" per aconseguir reduir la pobresa extrema a Espanya.

 

Per ara se sap que aquesta renda no serà una prestació individual, sinó que se centrarà en les llars. El ministre d'Inclusió també ha manifestat que no hi haurà "cap conflicte de competències" amb les comuntiats autònomes.

En la compareixença al Congrés, Escrivá ha informat que hi haurà gairebé 4 milions de treballadors afectats per un ERTO (Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació), un 16% de la població activa.

 

ARXIVAT A:
PobresaEconomia de butxacaPedro SánchezPablo IglesiasPSOEUnides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut