Uns jubilats jugant a petanca.
La reforma de les pensions només compta amb el suport del PP.
Madrid

El govern espanyol anuncia que les pensions pujaran com a màxim l'IPC més el 0,5%

El PP s'ha quedat sol en l'aprovació de la reforma de les pensions en comissió al Congrés. Els populars han rebutjat totes les esmenes de l'oposició i s'han compromès a apujar un 0,25% el sostre màxim d'increment de les pensions aprofitant el tràmit de la norma al Senat.

RedaccióActualitzat

El PP s'ha quedat sol en l'aprovació de la reforma de les pensions a la comissió d'Ocupació del Congrés. Els populars han rebutjat totes les esmenes de l'oposició i s'han compromès a apujar un 0,25% el sostre màxim d'increment de les pensions aprofitant el tràmit de la norma al Senat. És a dir que, quan hi hagi bonança econòmica, les pensions pujaran l'IPC més el 0,50%, en comptes del 0,25% previst. El que no varia és la pujada mínima del 0,25% si l'economia no va bé.

Aquesta modificació constava en una esmena del PP arran d'una d'UPyD que no s'ha arribat a votar; per això els populars han avançat que la mantindran viva a la cambra alta.

Els grups de l'oposició han retret falta de diàleg al PP i que la reforma comportarà una pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes.

Anar al contingut