Els refugiats vindran de Turquia, Grècia, Itàlia i el Líban
Els refugiats vindran de Turquia, Grècia, Itàlia i el Líban
Blanes

El govern espanyol anuncia l'arribada de 418 refugiats més aquest mes de juny

Aquests refugiats vénen de Turquia, Grècia, Itàlia i el Líban en el marc d'un programa de reubicació de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Espanya acollirà els pròxims dies 418 refugiats procedents de Turquia, Grècia, Itàlia i el Líban. És una part del miler de persones que el govern espanyol té previst acollir abans d'acabar l'estiu.

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que un primer contingent de 201 refugiats arribaran els pròxims quinze dies, en el marc d'un programa de reassentament i reubicació dins la Unió Europea.

Fernández Díaz ha dit que Espanya "farà honor als compromisos assolits en l'acollida i integració dels refugiats". Segons el ministre, amb aquesta nova arribada de refugiats, l'estat espanyol s'acosta al miler de persones acollides, "fet que ens col·loca al capdavant dels estats europeus".

El responsable d'Interior no ha volgut concretar a quines poblacions s'ubicaran els refugiats que arribin els pròxims dies, perquè el fet que no siguin notícia "afavoreix la seva acollida i integració". A més, ha justificat que no difonguin dades d'aquestes persones perquè, en alguns casos, estan perseguides per raons polítiques.

 

Anar al contingut