Ankara

El govern espanyol anuncia la tercera dosi per als més grans de 60 anys i sanitaris

Pedro Sánchez ha avançat la proposta de la Ponència de Vacunes per reforçar la immunització contra la Covid

RedaccióActualitzat

La Ponència de Vacunes ha acordat posar la tercera dosi de la vacuna de la Covid a les persones de més de 60 anys i al personal sanitari i sociosanitari.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha anunciat durant una roda de premsa a Turquia i ha explicat que la proposta ara es portarà a la Comissió de Salut Pública per treballar-la amb les comunitats autònomes. 

Les persones d'entre 60 i 69 anys van rebre la vacuna d'AstraZeneca, que es posava amb un interval més llarg que les d'ARN missatger, com Pfizer i Moderna, de manera que trigaven més a tenir la pauta completa. 

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat la tercera dosi per al personal sanitari, tenint en compte que van ser dels primers col·lectius a rebre la vacuna, que estan més exposats al virus i que es vol reforçar la protecció amb l'arribada de l'hivern. 

Padrós ha reclamat responsabilitats i ha instat a vacunar-se tothom que no ho hagi fet tant per la pandèmia com per un hivern que es preveu "amenaçant" per les infeccions respiratòries.
 

Ara es posa als de més de 70 anys 

Des del 25 d'octubre, que és quan va començar la campanya, a Catalunya s'han posat 365.000 dosis de reforç a persones de més de 70 anys o immunodeprimides o amb patologies que ho aconsellen, una acció que es porta a terme juntament amb la vacunació de la grip. També reben una dosi de reforç els vacunats amb Janssen, l'única vacuna de la Covid que és monodosi. Aquest grup rep ara una punxada de Pfizer o Moderna. 

Per ara, els experts no creuen que sigui necessària per a la població més jove o en general.

Sánchez demana continuar la vacunació 

Preguntat per la petició d'alguns presidents autonòmics que es prenguin més mesures pel creixement de positius dels últims dies, Pedro Sánchez ha contestat que cal "continuar amb la vacunació sense pausa" com a millor remei.

Sánchez ha destacat que, tot i la pujada, la situació d'Espanya dista molt de la d'altres països europeus i la situació de les UCI i d'ocupació de llits d'hospital és bona. 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut