Madrid

El govern espanyol anuncia campanyes informatives sobre el Pla Bolonya i més beques

El govern espanyol posarà en marxa diverses campanyes de comunicació per explicar millor el Pla Bolonya, que té com a data límit l'any 2010. Així s'ha anunciat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on també s'ha aprovat una inversió extraordinària de 37 milions d'euros per doblar les beques que s'atorguen a estudiants de grau i màster. Era una de les principals reivindicacions dels estudiants anti-Bolonya.

Actualitzat
El govern espanyol reconeix que no ha explicat bé l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), conegut com a Pla Bolonya. Per això, s'encetaran campanyes per comunicar què és i què pretén tant entre estudiants universitaris com també entre alumnes de Secundària, famílies i professors.

L'executiu espanyol també ha anunciat aquest divendres que augmentarà les beques per als estudiants. S'ha aprovat una partida extraordinària de 37 milions d'euros per doblar el nombre de beques de grau i màster i passar de les 3.800 actuals a les 7.600.

Precisament, aquesta és una de les principals reivindicacions dels moviments estudiantils crítics amb el Pla Bolonya, que asseguren que el preu dels nous màsters serà un impediment per accedir als estudis.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha explicat que són uns diners destinats, sobretot, als estudiants més afectats per la crisi. La nova inversió suposa aportar 731 milions d'euros per a la universitat en aquest exercici que a més de beques, també es destinaran a adaptar títols i infraestructures a l'EEES.
 
Anar al contingut