El dia que el vicepresident Aragonès i el president del Parlament van presentar els pressupostos (ACN/Gerard Artigas)
El dia que el vicepresident Aragonès i el president del Parlament van presentar els pressupostos (ACN/Gerard Artigas)

El govern espanyol aixeca el control financer a la Generalitat després de cinc anys

La fi de la supervisió era una de les condicions d'ERC al PSOE per donar suport als Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any que ve

S'acaba el control financer de la Generalitat per part de l'Estat. El govern central ha comunicat formalment a l'executiu català que aixeca la supervisió econòmica i financera extraordinària que aplicava des de finals del 2015, segons ha anunciat el Departament de Vicepresidència i Economia.

La decisió d'aixecar la supervisió s'ha aprovat en una reunió d'Hisenda aquest divendres i entrarà en vigor un cop es publiqui al BOE, previsiblement dissabte. La comissió delegada del govern per a assumptes econòmics (CDGAE), dependent del ministeri de María Jesús Montero, ha informat de la decisió

Aquesta mesura forma part del preacord a què va arribar amb ERC a canvi d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any que ve.
 

La supervisió, que només s'aplicava a Catalunya, obligava a enviar a Madrid certificats mensuals de despesa, així com informació detallada sobre la comptabilitat pública. Segons el govern català, la supervisió responia a raons de caràcter polític i ideològic.

Un control que el govern del PP va aprovar per evitar --deia-- que la Generalitat cometés cap il·legalitat després de l'aprovació al Parlament de la declaració de ruptura.

L'executiu valora positivament la decisió perquè considerava el tracte "discriminatori i injustificat".
 

 

ARXIVAT A:
Finançament autonòmicProcés català
Anar al contingut