Neus Munté, durant l'entrevista amb EFE
Neus Munté, durant l'entrevista amb EFE
Barcelona

El govern es dona 2 mesos per pactar el referèndum abans d'obrir la via unilateral

La portaveu, Neus Munté, insisteix en la voluntat de fer el referèndum malgrat la situació de bloqueig que hi ha en el diàleg amb l'executiu espanyol

RedaccióActualitzat

La portaveu del govern, Neus Munté, considera que el diàleg amb el govern espanyol està bloquejat i situa en dos mesos el marge per intentar arribar a un acord per pactar el referèndum abans d'obrir la via unilateral.

"Aquests dos mesos no són un caprici. Entenem que és el temps que necessita el Pacte Nacional pel Referèndum per culminar els seus treballs. És evident que això no es pot allargar de maner eterna, perquè estem fent un flac favor al nostre compromís."

En declaracions a EFE, Munté afirma que sempre han apostat per la via del diàleg. En aquest sentit, denuncia que la voluntat de diàleg per part de l'executiu espanyol no ha existit en cap moment, sobretot pel que fa a la carpeta del referèndum, ni s'ha materialitzat cap reunió pública entre els presidents espanyol i català.

Aquesta afirmació coincideix amb la que va fer recentment el vicepresident del govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, que va augurar que la data de referèndum es podria anunciar d'aquí un parell de mesos. En aquell moment, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va evitar fixar data i pregunta del referèndum.

 

♦ Bonvehí: "Si el procés acaba en desastre, el PDeCAT presentarà un candidat autonomista"

Anar al contingut