Imatge de Damià Calvet i Núria Marín després de presidir la cinquena reunió de la comissió bilateral entre la Generalitat i l'Ajuntament de l&#…
Imatge de Damià Calvet i Núria Marín després de presidir la cinquena reunió de la comissió bilateral entre la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet el 20 de novembre de 2019. (Horitzontal)

El Govern es compromet a prioritzar la construcció del nou Hospital General de l'Hospitalet al sector de Can Rigal

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres el compromís del Govern de prioritzar la construcció del nou Hospital General de l'Hospitalet de Llobregat al sector de Can Rigal, al barri de Pubilla Cases. Calvet, que ha fet aquest anunci després de presidir junt amb Núria Marín la cinquena reunió de la comissió bilateral entre la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet, ha destacat que ja es treballa per tancar un acord amb Red Elèctrica pel trasllat de la subestació elèctrica que actualment té als terrenys on es construirà l'equipament. A la reunió, que ha durat més de dues hores, també s'han tancat acords en matèria educativa i d'habitatge, entre d'altres.

La d'aquest dimecres ha estat la cinquena reunió del a comissió bilateral entre la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat que es va posar en marxa el mes de juliol de 2016. Una reunió que havia de presidir la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que finalment ha cedit el lloc al conseller Calvet per una petita indisposició. Sobre el futur Hospital General, el conseller de Territori ha recordat que actualment prop d'un 50% dels veïns i veïnes de l'Hospitalet han de ser atesos a centres hospitalaris de fora del municipi com el Moisès Broggi de Sant Joan Despí perquè l'actual centre de la Creu Roja ha quedat obsolet i que amb el nou equipament es resoldrà aquesta anomalia. Per l'alcaldessa de l'Hospitalet, el compromís del Govern de prioritzar la construcció del nou centre hospitalari al nord de la ciutat suposa un gran pas endavant. Amb tot, ha reconegut que "no serà un projecte senzill" i que caldrà a posar-se a treballar des d'avui mateix per fer-lo realitat". "A la nostra ciutat les coses no són fàcils però ens en sortirem", ha afegit. També en l'àmbit de la salut, el conseller Calvet ha explicat que ja es troba pràcticament enllestit el conveni entre el consistori i la Generalitat per a la construcció d'un equipament al barri de Sant Josep que aculli el nou CUAP, el centre d'assistència primària del barri i una base d'ambulàncies. "Estem pendents de signar el conveni que permeti fer una aprovació inicial d'una petita modificació urbanística", ha puntualitzat Calvet.En matèria d'educació, el conseller de Territori ha avançat que el pròxim mes de gener s'adjudicaran les obres per a la construcció del nou edifici de l'Escola Ernest Lluch, al barri de Collblanc. També s'ha comunicat la intenció de buscar unes noves instal·lacions per reubicar els actuals serveis d'educació especial.Pel que fa a equipaments esportius, ambdues administracions col·laboraran en el projecte de convertir la pista de l'antiga escola Joanot Martorell, al carrer de la Riera del Canyet, en una instal·lació esportiva coberta que donarà servei a l'activitat de les entitats esportives del Districte I. El projecte consisteix a cobrir la pista i construir uns nous vestidors per acollir l'activitat de diferents equips i clubs de la ciutat. Per últim, en matèria d'habitatge, s'ha anunciat que s'incrementarà la dotació econòmica de l'Oficina Municipal d'Habitatge del municipi així com que es posaran a disposició de la Mesa d'Emergència de L'Hospitalet més habitatges per atendre les situacions d'emergència habitacional a la ciutat. Aquí, Calvet ha recordat que en els últims anys s'han posat a disposició de la Mesa uns 240 habitatges i que estaran alerta per adquirir-ne de nous mitjançant el dret de tanteig i retracte.

Anar al contingut