Madrid

El govern es compromet a augmentar els recursos per crear una xarxa estable d'acollida i integració d'immigrants

El govern augmentarà els recursos que reben les ONG en l'àmbit d'acollida humanitària d'immigrants irregulars, amb l'objectiu d'incrementar el nombre de places i promoure així una xarxa estable d'acollida i integració, segons ha informat el ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera. En una reunió que ha mantingut aquest matí amb les ONG per tractar la crisi de la immigració, Caldera els ha traslladat l'agraïment del govern per la seva feina i ha assegurat que els facilitaran l'ajuda econòmica "que necessitin" per impulsar la seva presència a les regions d'Àfrica d'on procedeixen els immigrants, per tal d'afavorir els programes de repatriació.

Actualitzat
El Ministeri de Treball encara no disposa de la xifra exacta que serà necessària per respondre a la situació creada en els últims dies, però les ONG calculen que s'hauran de duplicar les prop de 1.000 places que hi ha actualment i que suposen al voltant del 83% del total. Si es confirmen aquests càlculs, el govern haurà de duplicar els 6,5 milions d'euros que va pressupostar per respondre a la crisi humanitària derivada de la immigració il·legal.

Després de la reunió, els responsables del Ministeri de Treball i Afers Socials i els membres de les ONG han coincidit a qualificar la situació actual com un fenomen estructural derivat de la situació de necessitat que afecta el continent africà. Caldera ha reconegut que la situació actual és difícil, tot i que ha insistit que "la xarxa d'acollida ha funcionat i que s'han atès totes les persones que han arribat".

El programa d'acollida va començar a funcionar al gener del 2005 i des de llavors han passat per les seves places un total de 15.500 immigrants, dels quals 9.800 aquest any.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut