Barcelona

El govern encarrega una auditoria sobre 3.000 estudis de la Generalitat

La Conselleria d'Economia ha demanat una auditoria sobre els 3.000 informes i estudis encarregats per la Generalitat i dels quals l'oposició ha qüestionat la utilitat. En nom del govern, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha respost aquest dimecres una interpel·lació de Convergència i Unió dient que han sol·licitat aquesta auditoria per "dissipar qualsevol ombra de dubte". Nadal ha defensat l'actuació del govern, tot i que ha reconegut que potser no tots els informes eren necessaris. CiU ha acusat la Generalitat d'amagar informació, i ha afegit que un exemple d'això és que no hagi estat el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, qui hagi donat les explicacions al Parlament.

Actualitzat

L'auditoria ha estat encarregada després dels reiterats retrets de l'oposició. Convergència i Unió, el PP i Ciutadans han qüestionat la utilitat d'aquests informes, n'han criticat el cost i han posat en dubte l'objectivitat a l'hora d'adjudicar-los.

En resposta a una interpel·lació de CiU, el conseller i portaveu del govern Joaquim Nadal ha explicat aquest dimecres al Parlament que "el Departament d'Economia i Finances ha encarregat a la seva intervenció general un seguiment permanent i l'auditoria dels tràmits i dels continguts de tots els estudis, per acabar de dissipar qualsevol ombra de dubte sobre aquesta situació."

Nadal s'ha preguntat si tots els 3.000 informes eren estrictament necessaris. I ell mateix ha contestat: "No ho puc assegurar, però a la llista d'aquests 3.000 estudis costaria trobar l'excepció que confirma la regla, que és que són estudis que feien falta, que estan ben encarregats i que en termes globals estan tots ben fets."

Anar al contingut