Barcelona

El govern emprendrà accions legals per l'anunci del PP contra la LEC

El govern de la Generalitat estudia emprendre accions legals contra el Partit Popular per l'ús denigrant de dos menors en un anunci a la premsa contrari a la Llei d'Educació de Catalunya. Ho ha anunciat la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, que també ha instat la Fiscalia de Menors a actuar en aquest cas i ha assegurat que en demanaran la retirada immediata. Des del PP de Catalunya, en canvi, Alicia Sánchez-Camacho ha defensat la legalitat de l'anunci.

Actualitzat
Un anunci del Partit Popular contra la la Llei d'Educació de Catalunya ha desfermat la polèmica. El motiu és que hi apareixen dos menors emmanillats. Els populars defensen que és legal, però el govern hi veu un tracte vexatori caps a menors. Tot plegat coincideix amb el dia que el PP ha presentat al Consell Consultiu un informe que qüestiona la legalitat de la llei.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha anunciat que emprendran accions legals contra els populars per l'anunci, que segons ha afirmat "vulnera els drets més elementals dels nens i les nenes". La titular d'Acció Social ha afegit que es tracta d'una imatge "totalment gratuïta i innecessària" i que "perjudica greument la imatge que la nostra societat ha de tenir envers els infants i els adolescents".

Capdevila, que ha explicat que estan estudiant quina mena d'accions emprenen contra els populars, ha demanat a la Fiscalia de Menors que també actuï i ha dit que reclamaran que l'anunci sigui retirat de manera immediata.

També el responsable de la polèmica LEC, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, s'ha pronunciat sobre l'actitud del PP. Maragall ha acusat el Partit Popular de voler trencar la convivència a Catalunya per la seva intenció de presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra la llei i ha considerat que la decisió respon només a criteris polítics, i no pas educatius.

CiU i Esquerra, també contra l'anunci

Per la seva banda, el president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha advertit als populars, al programa "Problemes domèstics" de Catalunya Ràdio, que accions com aquesta els allunyen de la centralitat i fan dividir la societat catalana. "Tinc la sensació que els dirigents del Partit Populars el que volen és crear una espècie de segregació lingüística, volen guetos lingüístics", ha afirmat el líder de la federació nacionalista.

Per Esquerra i en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la portaveu al Parlament, Anna Simó, s'ha mostrat partidària que el govern de la Generalitat actuï legalment contra el Partit Popular pel que ha considerat una utilització degradant dels nens que apareixen a l'anunci. Simó l'ha qualificat de lamentable i de pamflet "infumable".

El PP el defensa

Els populars, que critiquen, una vegada més, el model d'immersió lingüística i qüestionen que sigui constitucional perquè segons la seva opinió nega la llibertat als pares d'escollir la llengua en què estudien els fills, han sortit en defensa de l'anunci a través de la seva presidenta a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho.

Camacho l'ha comparat amb el que la Generalitat va fer per promocionar les seleccions catalanes, ja que, segons ha assegurat, en l'anunci de la seva formació "el que hi ha és reflexió" i no pas política. "És un missatge del Partit Popular parlant de la llibertat i parlant de l'educació", ha conclòs.

Anar al contingut