Vehicle turístic a la zona de Bahareya, al desert del Sàhara, on hi va haver l'incident (Reuters)
Vehicle turístic a la zona de Bahareya, al desert del Sàhara, on hi va haver l'incident (Reuters)
El Caire

El govern egipci confirma la mort de vuit turistes mexicans en un atac "per error" de l'exèrcit

El Caire reconeix que les forces de seguretat van confondre els turistes amb "elements terroristes" a la zona de Bahareya, al desert del Sàhara

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior d'Egipte ha confirmat la mort de vuit mexicans en l'atac accidental de les forces de seguretat contra un grup de turistes al desert del Sàhara, amb un balanç de dotze morts. Interior també ha assenyalat que les quatre víctimes mortals restants són de nacionalitat egípcia. I entre els nou ferits, set són mexicans. Els ferits estan ingressats a l'hospital de Dar al-Fouad, als afores del Caire, i la seva situació és "estable, fora de perill", segons un portaveu d'Exteriors.

L'exèrcit va confondre els turistes amb "elements terroristes" al desert occidental, segons el govern egipci, que ha afegit que el grup va ser atacat "per error" quan estava en una zona restringida. Diu que es va desviar lleugerament de la ruta establerta per menjar, ja que una de les turistes era diabètica. El sindicat de guies turístics del país, en tot cas, afirma que tenien permís per moure's per aquella zona. Mèxic reclama que el govern egipci investigui a fons l'atac militar.

Anar al contingut