El projecte conegut com a BCN World es desbloqueja després de redimensionar-lo a la baixa i ampliar-ne el suport polític

El govern dona més temps a Hard Rock per a la compra dels terrenys de BCN World

El termini, que expirava dilluns que ve, s'allarga fins al 15 de desembre i el govern aprofitarà la prorroga per "replantejar els termes de l'acord"

Paula Brujats RubirolaActualitzat

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimecres en el Consell Executiu prorrogar fins al 15 de desembre el termini per tancar l'operació de compravenda dels terrenys on s'hauria d'ubicar el Hard Rock Entertainment World.

L'endemà de la sentència del TSJC que anul·la parcialment el pla director urbanístic on s'ha de construir el futur complex de Hard Rock, la Generalitat ha fet públic que ha acceptat una nova pròrroga demanada per l'empresa a causa de la conjuntura econòmica derivada de la Covid-19. Per tant, la compravenda dels terrenys no es farà abans del 5 d'octubre, que era el termini màxim fixat.

Segons la portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, l'empresa nord-americana va demanar aquesta pròrroga el 15 de setembre.

"El projecte segueix endavant. Seguirà endavant amb els canvis, les modificacions i les millores que siguin necessàries, com recull, per exemple, aquesta sentència del TSJC. Nosaltres recollirem el que diu la sentència per tal de millorar aquest projecte".

En aquest sentit, la Generalitat no cancel·la el contracte de compravenda dels terrenys entre La Caixa, l'Institut Català del Sòl i la multinacional californiana Hard Rock, però fonts coneixedores de les negociacions expliquen a TV3 que s'aprofitarà la pròrroga per "replantejar els termes de l'acord".      

El contracte de compravenda entre el govern i l'empresa que ha d'aixecar el complex estableix que l'Incasòl comprarà d'un sol pagament els terrenys a Criteria (que és el propietari de les parcel·les) i després els vendrà a Hard Rock.

La multinacional, però, pagarà en tres terminis la compra, de manera que la inversió pública destinada a aquest macrocomplex no es recuperaria almenys fins al juny del 2022.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut