Hondures

El govern d'Hondures diu que és "totalment fals" que s'hagin disparat gasos contra l'ambaixada

El govern "de facto" i el president deposat, Manuel Zelaya, s'havien reunit per separat amb els candidats de les eleccions presidencials del novembre. La delegació ha anunciat que totes dues parts han acceptat reprendre el diàleg amb l'ajuda del mandatari de Costa Rica, Óscar Arias, que ja va intentar una mediació infructuosa al juliol. Tot i això, Zelaya ha denunciat hores més tard que s'han disparat gasos lacrimògens contra l'ambaixada del Brasil, on està refugiat, i ha demanat la intervenció de la Creu Roja. El govern hondureny ho ha negat. El Consell de Seguretat de l'ONU ha condemnat els "actes d'intimidació" contra l'ambaixada del Brasil.

Actualitzat
El president deposat d'Hondures, Manuel Zelaya, ha denunciat que s'han disparat granades de gasos lacrimògens a l'interior de l'ambaixada del Brasil a Tegucigalpa, on està refugiat amb diversos seguidors. Zelaya ha demanat que la Creu Roja entri a l'ambaixada i atengui les persones que s'han intoxicat pels gasos disparats per la policia.

El govern "de facto" d'Hondures ha assegurat que és "totalment fals" que s'hagin llançat gasos tòxics dins de l'ambaixada del Brasil a Tegucigalpa.

Mentrestant, el Consell de Seguretat de l'ONU ha condemnat els "actes d'intimidació" realitzats per les autoritats "de facto" d'Hondures contra l'ambaixada del Brasil. "Condemnem els actes d'intimidació contra l'ambaixada del Brasil", ha dit la presidenta de torn del Consell i ambaixadora dels Estats Units, Susan Rice, en una declaració verbal al final de la reunió.
Anar al contingut