Barcelona

El govern destitueix la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, i la substituirà Joan Majó

El govern ha destituït la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, i avui mateix nomenarà el seu substitut, Joan Majó, que fins ara era el director general d'Universitats. L'executiu justifica aquest canvi per la necessitat de transformar el sistema català de recerca i innovació. El departament tenia pensat cessar-la des de les mobilitzacions estudiantils en contra del procés de Bolonya. Blanca Palmada també ha hagut de fer front a la crisi oberta amb els rectors de les universitats i al decret d'universitats del govern espanyol.

Actualitzat
Relleu al capdavant d'Universitats. El consell de govern ha aprovat el nomenament de Joan Majó Roca com a nou comissionat en substitució de Blanca Palmada.

Palmada va ser nomenada comissionada d'Universitats i Recerca el desembre del 2006, quan el govern va crear el càrrec amb l'objectiu d'impulsar un pacte nacional per a l'educació superior i la investigació, a més de promoure la integració entre la recerca universitària i la innovació a les empreses.

El seu substitut, Joan Majó Roca, ocupava des del maig del 2007 el càrrec de director general d'Universitats. Majó és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i té una llarga experiència en gestió universitària, que ha compaginat amb la docència.
Anar al contingut