Un bloc de protecció oficial de Figueres, propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, en una imatge del 28 d'abril de 2017 (A…
Un bloc de protecció oficial de Figueres, propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, en una imatge del 28 d'abril de 2017 (ACN)

El govern destinarà 30 milions d'euros a comprar habitatge de lloguer social

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya rebrà els diners de l'Institut Català del Sòl

RedaccióActualitzat

El govern ha aprovat avui autoritzar el conveni entre l'Institut Català del Sòl i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que permetrà destinar 30 milions d'euros a la compra d'habitatge per destinar-lo al lloguer social.

Es tracta de pisos procedents d'execucions hipotecàries, que es compraran exercint el dret de tanteig i retracte a favor de les administracions.

L'acord l'ha anunciat aquest dimarts el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la roda de premsa posterior al consell de govern.

Els habitatges adquirits passaran a formar part del parc de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i es destinaran a les urgències que atenen les meses d'emergències.

L'acord també estableix que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya retornarà els 30 milions a l'Incasòl, sense interessos, amb l'import que recapti dels lloguers, en un màxim de 40 anys.

ARXIVAT A:
PobresaHabitatge
Anar al contingut