Un cartell de "La traviata", a la façana del Liceu
Un cartell de "La traviata", a la façana del Liceu (ACN / Pere Francesch)

El Liceu suspèn dues funcions després que el govern descartés ampliar-ne l'aforament

El teatre havia demanat que s'ampliés l'aforament per mantenir les representacions de "La traviata"

RedaccióActualitzat

El Gran Teatre del Liceu ha suspès les dues pròximes funcions de "La traviata", previstes per a aquest dimarts i aquest dimecres, després que el govern rebutgés ampliar l'aforament permès.

En l'actualitat, el límit màxim permès al Liceu és de 500 persones, però el coliseu confia que es pugui revisar a l'alça "a meitat de setmana":

 

 

El Liceu espera poder augmentar l'aforament fins al 50% de la capacitat i avisa que no preveu continuar fent funcions amb 500 persones "per motius econòmics, artístics i de reputació".

El Procicat descarta, per ara, ampliar l'aforament del Gran Teatre Liceu de Barcelona, que havia amenaçat de tancar aquest dilluns i suspendre les representacions programades de "La traviata" si no aconseguia més aforament.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha recordat, en la roda de premsa posterior del Procicat, que l'ampliació de l'aforament del Liceu està vinculada al pas al tram 2 i que "ara mateix la decisió queda a l'espera de l'evolució dels indicadors epidemiològics".

 

Una escena de "La traviata" al Liceu (ACN/Cedida per A.Bofill/Liceu)


Aforament del 50% als recintes culturals

Les restriccions actuals per la pandèmia limiten els aforaments de recintes culturals, d'oci, restauració i botigues al 50% de la seva capacitat o a un màxim de 500 espectadors. En el cas del Liceu, aquest topall de 500 persones representa el 20% de les places disponibles, i no les 1.144 que es podrien ocupar en el cas que s'apliqués el criteri del 50%.

El Liceu demana que, en el seu cas, s'apliqui l'aforament del 50% de la capacitat de l'espai. La Conselleria de Cultura diu que encara hi ha marge per negociar.  

"La traviata" ja té 15.000 entrades venudes, gairebé tot el taquillatge.

Per a aquest dilluns "La traviata" es manté. Si finalment se suspèn la representació a partir d'aquest dimarts, s'informarà el públic que ha adquirit entrada de les opcions de recuperació de l'import.

La reobertura no arriba a les sales de concerts

La limitació de l'aforament és el motiu pel qual la immensa majoria de sales de concerts no han reobert tot i poder-ho fer segons el pla de desescalada del govern.

Les que sí que han obert han hagut de buscar fórmules per fer viables els concerts, com ara sessions dobles i concerts vermut, tot i que no els surti a compte.

Ho expliquem en aquest reportatge:

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Música
Anar al contingut