Barcelona

El govern descarta els transvasaments per fer front a la sequera

La gestió de l'aigua ha tornat a protagonitzar un enfrontament al Parlament entre govern i oposició. CiU acusa el govern d'intentar fer un "transvasament encobert" portant aigua del Segre -un dels principals afluents de l'Ebre- al Llobregat. El president de la Generalitat ha assegurat que portaran aigua "d'on faci falta", però diferencia les "solucions conjunturals" per fer front a la sequera dels transvasaments i assegura que no se'n farà cap.

Actualitzat
El govern està estudiant la possibilitat de portar aigua del riu Segre a la conca del Llobregat, i una de les maneres de fer-ho seria a través d'un tub que passaria per la galeria de serveis del túnel del Cadí. La consideració si seria un transvasament o no ha generat una picabaralla política entre el president i el cap de l'oposició. Segons el líder de CiU, Artur Mas, això seria un transvassament encobert. En canvi, José Montilla ha negat rotundament que la Generalitat recorri als transvasaments i reitera que farà front a la sequera amb "solucions conjunturals".

El president de la Generalitat ha carregat contra l'actuació dels anteriors governs de CiU en aquesta matèria i els ha retret que "no fessin ni un sol projecte de subministrament d'aigua", cosa que obliga l'actual govern a fer "moltes coses de pressa" per afrontar "el greu problema" de la sequera. Montilla ha assegurat que "si falta aigua de boca perquè no plou, la portarem d'on faci falta", ja sigui del Segre o del Roine. "Però una cosa és portar aigua puntualment per resoldre una situació conjuntural i temporal i una altra cosa són els transvasaments, als quals aquest govern no donarà suport".

Montilla ha recordat que el govern aposta per mesures com utilitzar plantes desalinitzadores, programes d'estalvi, reutilització d'aigua i recuperació d'aqüífers. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, també ha descartat mesures com un transvasament, amb unes obres que "podrien durar deu anys", i ha afegit que el problema de l'aigua és "prou seriós per a batalles barates" entre els partits.
Anar al contingut