Lesmes responent aquest matí als periodistes sobre la polèmica decisió del Suprem sobre l'impost de les hipoteques (EFE)
Lesmes responent aquest matí als periodistes sobre la polèmica decisió del Suprem sobre l'impost de les hipoteques (EFE)

El govern denunciarà a la fiscalia l'actuació del Suprem sobre les hipoteques

RedaccióActualitzat

El govern denunciarà a la fiscalia general de l'estat l'actuació del Tribunal Suprem en l'afer de l'impost de les hipoteques.

Els serveis jurídics del govern ja preparen la denúncia a la fiscalia contra el president del tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el president de la sala del contenciós administratiu, Luis María Díez Picazo. Ho ha anunciat la consellera de presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi.

El govern entén que el Suprem pot haver violat la revisió de sentències fermes, que es poden haver comès irregularitats en el procediment com s'han produït els debats i la convocatòria dels òrgans judicials, i que hi podria haver interessos particulars darrere la rectificació del Suprem.

El 16 d'octubre el Tribunal Suprem va sentenciar que qui ha de pagar l'impost d'actes jurídics documentats en la constitució d'hipoteques és l'entitat que deixa els diners, no qui rep el préstec. Però dos dies després va deixar la sentència en suspens perquè podria tenir "una enorme repercussió econòmica i social".

La decisió final es va fixar per al dilluns cinc de novembre, però la votació no es va fer fins al dimarts sis. Va acordar que fossin els clients els que paguessin l'impost. En un nou gir, el Consell de Ministres d'aquest dijous va aprovar un reial decret llei, que entra en vigor aquest dissabte, i torna a fer recaure en els bancs el pagament de l'impost.

Notícia relacionada: La imatge de La Moncloa i el Suprem, cara a cara, després de la crisi de les hipoteques

La denúncia contra el Suprem davant la fiscalia es podria presentar dimarts que ve, un cop ho acordi el govern en la reunió setmanal.

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem Hipoteques
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut