Barcelona

El govern denuncia la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per les càrregues

Segons la Generalitat, suposen un "clar" incompliment de les ordres del TSJC

RedaccióActualitzat

El govern ha portat davant la justícia la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per les càrregues policials que han dut a terme per aturar la votació del referèndum. Segons informa el TSJC, el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha obert diligènciencies després de rebre la denúncia. 

Segons la Generalitat aquests cossos policials han participat en actuacions "violentes i desproporcionades", que han suposat un "clar incompliment de les ordres judicials adreçades pel TSJC".

Segons la denúncia aquests fets podrien ser constitutius de fins a cinc delictes: lesions, danys en béns de domini públic i privat, coaccions i amenaces, desordres públics o un delicte comès per funcionaris contra els drets individuals.

Denúncies de particulars contra els Mossos

Segons ha informat el TSJC, el mateix jutjat de guàrdia de Barcelona ha obert diligències per denúncies de particulars contra els Mossos per inactivitat i també n'han obert per lesions contra la policia.

Jutjats de Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat i Granollers han rebut diverses denúncies pels mateixos fets i per ús de dades personals.  

A la demarcació de Tarragona, al Vendrell, hi ha hagut una denúncia contra la Generalitat per l'ús de dades personals, dues per votacions il·legals i una altra també contra els Mossos.

I a la demarcació de Lleida, a La Seu d'Urgell el jutjat d'instrucció ha obert diligències d'ofici per desobediència per haver-se permès la votació com a mínim en set ubicacions i s'ha demanat informació als Mossos. Finalment, un jutjat de Lleida ha obert un altre procediment, també d'ofici, perquè s'ha pogut votar en diversos espais.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut