Taxistes de Barcelona a la Gran Via (EFE)
Taxistes de Barcelona a la Gran Via (EFE)

El govern demana als taxistes que deixin la Gran Via com més aviat millor

Els taxistes de Barcelona mantenen la vaga indefinida i amenacen amb més mobilitzacions

RedaccióActualitzat

Centenars de taxis fa tres dies que no es mouen d'una de les vies neuràlgiques de la ciutat. El que va començar com una ocupació improvisada divendres s'ha convertit en una acampada reivindicativa que es mantindrà, diuen, fins que hi hagi un acord.

Davant aquesta situació, el govern de la Generalitat demana als taxistes que desallotgin la Gran Via el més aviat millor. A l'horitzó hi ha la reunió del sector amb el ministeri de Foment, aquest dilluns. El govern entén que un cop obert una negociació, ja no cal que s'ocupi la via pública.

El govern recorda que dilluns és dia feiner i que la situació de col·lapse pot ser més important que la que s'ha viscut aquest cap de setmana. Divendres ja es van viure retencions i aturades de més d'una hora al centre de la ciutat.

Fins ara, ni l'ajuntament de Barcelona ni la Generalitat han mogut fitxa per l'aturada dels taxistes. La dues administracions han demanat calma i han emplaçat al ministeri a trobara una solució, que passa, segons diuen, per donar competències autonòmiques i municipals per regular les VTC.

 

Notícia relacionada: El perquè de la vaga de taxis

 

Així es veu avui la Gran Via:

 

Continua la vaga

De moment, els taxis continuen la vaga indefinida a l'espera de la reunió amb Foment. Amenacen que si no se'ls dona una solució, les protestes s'intensificaran. Ho explica Alberto Álvarez, portaveu d'Elite Taxi:

"Si no hi ha tracte, intensificarem les mobilitzacions a tot el país, coordinadament i pararem l'economia del país. Ara estem aquí quiets. Quan ens moguem, veurem el que passa"

En l'assemblea 'aquest diumenge al matí - la sisena des que estan acampats a la Gran Via -, els taxistes han decidit mantenir la vaga i allargar-la si no hi ha solució.

 

Notícia relacionada: L'associació de les VTC demana al govern que "recuperi el control dels carrers"

 

La protesta s'estén

La protesta cada dia suma més suports tant a Catalunya com a la resta de l'estat. A Tarragona, alguns taxistes han decidit donar suport a les protestes de Barcelona i una vintena de vehicles han marxat cap a la capital catalana aquest matí. Tres de cada quatre taxistes ha secundat la vaga, que s'ha decidit de manera improvisada, de matinada, i algunes parades estan buides. 

 

 

Els de Cambrils, el Vendrell i alguns de Reus també l'han secundat. Dilluns es reuniran els representants dels taxistes de Tarragona, Reus, Cambrils i Salou i decidiran quines mesures prenen per donar suport a la vaga. Alguns taxistes han decidit anar a treballar fins que hi hagi una decisió unitària.

A les comarques gironines alguns taxistes avui no treballen i hi ha serveis mínims a Girona, Lloret i Figueres. A Salt, a tocar de l'AP-7, s'han concentrat taxistes de diferents municipis que s'han trobat amb altres de l'àrea del Maresme per anar junts a Barcelona, i solidaritzar-se amb les demandes dels companys. Diuen que es desmarquen totalment dels actes violents, que, tot i ser minoritaris, no deixen de ser reprovables. 

 

 

A banda de Catalunya, la vaga s'està estenent també a altres municipis de l'estat com Madrid, València, Alacant o Màlaga. Altres llocs com Saragossa, s'hi sumaran a partir de la mitjanit.

El Prat, el més afectat

A l'aeroport del Prat, i en un dels dies amb més operacions de l'any, les cues s'han repetit per poder agafar l'aerobús i el metro.

Només avui hi ha 1.080 vols, i això vol dir -segons xifres d'AENA, que passaran per l'aeroport unes 200.000 persones. L'aerport és un dels punts on la vaga dels taxis es nota més

Les cues es mantenen però s'han reduit. S'han reforçat els serveis de Rodalies, autobus i metro amb més freqüències de pas i més personal d'informació.

ARXIVAT A:
MobilitatAeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut