Donald Trump vol que els esports tornin al més aviat possible
Donald Trump vol que els esports tornin al més aviat possible (Reuters)

El govern dels EUA pacta el pla de xoc econòmic més gran de la història

El paquet d'ajudes aprovat pel Senat triplica el de la crisi financera del 2008 i supera els dos bilions de dòlars

Actualitzat

El Senat nord-americà aprova unànimement el paquet d'incentius econòmics més gran de la història dels Estats Units. Dos bilions de dòlars per intentar salvar l'economia nord-americana de la paràlisi de producció provocada pel coronavirus.

El Senat ha donat el vistiplau sense vots en contra, i s'espera que la Cambra de Representants faci el mateix abans que ho signi el president Trump. El pla gairebé triplica el paquet aprovat durant la crisi financera del 2008. Tot indica que els Estats Units seran aviat l'epicentre de la pandèmia. En les últimes hores ja han superat els 68.000 casos i més d'un miler de morts. És el tercer país amb més positius. Només el superen la Xina i Itàlia.

 

 

Pagaments directes a famílies

La proposta inclou una partida de prop de 250.000 milions que es reservaran per a pagaments directes a individus i famílies de 1.200 dòlars. Els beneficiaris seran els qui tinguin una renda de menys de 75.000 dòlars a l'any. També donaran uns 500 dòlars als menors de 17 anys.

També es disposen 350.000 milions en préstecs per a petites empreses i 250.000 milions més per ampliar les prestacions a les persones que no tinguin feina.

130.000 milions per a Sanitat

El nou paquet atorga 150.000 milions de dòlars per a suport a les autoritats locals i estatals, i 130.000 milions més per reforçar el sistema sanitari, que en alguns llocs com en l'estat de Nova York comença a estar saturat.

Un dels punts que ha generat més controvèrsia ha estat el fons de 500.000 milions en préstecs per a empreses en dificultats, com els sectors de les aerolínies, l'hoteler o el dels creuers. La Casa Blanca i els republicans volien que fos administrat exclusivament pel Tresor.

Els demòcrates s'hi han oposat i finalment estarà subjecte a la supervisió d'un inspector independent. A més, comporta condicions com limitar el salari dels executius i la prohibició que es facin servir els fons de rescat per recomprar accions.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut