L'FDA justifica la decisió pels riscos sobre la salut que tenen aquests greixos (FDA)
L'FDA justifica la decisió pels riscos sobre la salut que tenen aquests greixos (FDA)
Washington

El govern dels Estats Units dóna tres anys a la indústria alimentària per eliminar els greixos trans

L'agència considera que aquests greixos eleven el risc de patir malalties coronàries i obesitat

RedaccióActualitzat

L'Agència Alimentària dels Estats Units (FDA) ha declarat la guerra als greixos trans. Per això, prohibirà a les empreses alimentàries utilitzar en els seus productes olis parcialment hidrogenats, que són la base dels greixos artificials trans, segons ha anunciat en un comunicat.

Aquesta institució alerta que aquests greixos, responsables del colesterol dolent, són una amenaça per a la salut dels nord-americans perquè estan associats amb un increment dels riscos de patir malalties coronàries i amb l'obesitat. La mesura podria prevenir un miler d'atacs de cor greus cada any, segons l'FDA.

La lluita contra aquests greixos ja fa anys que dura. El 2006 l'agència va ordenar a les empreses que informessin els consumidors a l'etiqueta si un producte portava aquests greixos. En els últims anys, a causa de les pressions, se n'ha reduït considerablement l'ús.

La directora del Centre de Seguretat Alimentària, Susan Mayne, ha explicat que "els estudis mostren que la nutrició juga un paper clau en la prevenció de problemes crònics de salut. Les mesures acordades van de la mà amb d'altres iniciatives de l'FDA per millorar la salut dels nord-americans".

En els propers tres anys, les empreses hauran de reformular els seus productes sense olis parcialment hidrogenats o demanar a l'FDA una petició per utilitzar específicament aquests olis. Després d'aquest termini, no es podran afegir aquests greixos als aliments llevat que siguin aprovats per l'agència, que depèn directament del Departament de Salut del govern dels Estats Units.

 

Anar al contingut