Els fons reservats i el PP
Jorge Fernández Díaz en la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya

El govern del PP hauria gastat mig milió de fons reservats per ocultar la caixa B

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz hauria destinat aquests diners per espiar Bárcenas i destruir proves

RedaccióActualitzat

El govern del Partit Popular va gastar 500.000 euros dels fons reservats per protegir el partit del cas de la seva caixa B. Ho publica aquest dilluns la cadena SER, que diu que ha tingut accés a "informació classificada com a secreta".

La SER revela que, entre el 2013 i el 2015, el llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va destinar aquest mig milió d'euros a l'operació Kitchen. En aquesta operació, "l'excomissari Villarejo i la resta de la policia política", suposadament, "van espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas i van destruir proves que podien comprometre dirigents de la formació conservadora."

Segons aquesta informació, l'exnúmero dos d'Interior, el secretari d'estat de Seguretat Francisco Martínez, va aprovar la disposició dels fons per portar a terme l'operació, que va incloure suborns, espionatge i fins i tot un segrest a la dona i el fill de Bárcenas.

 

Els fons reservats i el PP
L'excomissari Villarejo hauria tingut un paper important en aquesta operació (EFE)
Els fons reservats i el PP
Bárcenas en la comissió d'investigació sobre la gestió de Fira València a les Corts Valencianes (ACN/José Soler)



Càmeres i micròfons per seguir Bárcenas

Concretament, la SER destapa que els diners es van fer servir per subornar l'ex-xofer de Bárcenas Sergio Ríos, amb la col·locació de càmeres i micròfons a la casa de l'extresorer al carrer General Díaz Porlier. En aquest domicili, Bárcenas guardava documentació del cas, apunta l'emissora, que afegeix que amb aquests diners es va pagar també "el fals capellà que va segrestar a punta de pistola la dona i el fill de l'extresorer, per aconseguir proves de la caixa B."

Segons aquestes revelacions periodístiques, l'exdirector adjunt operatiu de la Policia Nacional Eugenio Pino, era un dels pocs agents que estava al corrent de "les verdaderes intencions" d'aquesta operació. Pino va declarar davant de l'Audiència Nacional com a imputat i va assegurar que Villarejo "tenia un elevat nivell d'interlocució en el govern del PP". I va subratllar que el ministre Fernández Díaz li va comunicar un missatge del llavors president espanyol, Mariano Rajoy, perquè "tractés bé" el comissari, empresonat des del 2017.

Els fons reservats només es poden destinar a la defensa i a la seguretat de l'Estat, i és "exclusivament" el ministre, en aquest cas, Jorge Fernández Díaz, qui determina "la finalitat i el destí" d'aquests fons. En tot cas, el ministre ha d'informar "periòdicament" el president del govern sobre l'ús d'aquests diners, i, cada sis mesos, la comissió del Congrés sobre secrets oficials.

 

 

ARXIVAT A:
PPJosé Manuel VillarejoJudicialCorrupció
Anar al contingut